Choď na obsah Choď na menu

AKCIA - Pôst 3 v 1

30. 3. 2020

          

            Zvyčajne vnímam pôst ako čas, ktorý by som mala viac venovať Bohu. No tento rok prišla špeciálna AKCIA Pôst 3 v 1 (aspoň pre mňa) A to veru treba vyuŽIŤ a začať naplno ŽIŤ. Okrem toho, že Popolcovou stredou začína pôst tak práve v tento deň som priviedla na svet NOVÝ ŽIVOT. Našu krásnu Elišku, ktorej meno z pôvodného Alžbeta má význam "Bohu zasvätená“. O niekoľko dní na to, práve od "nešťastného“ piatku 13-teho, sme sa navyše dostali do situácie karantény. Hmmm... Žeby mi tento „nešťastný“ piatok mohol dopomôcť k "šťastiu", keď už tá škaredá streda priniesla krásnu dcérku (: ? Ale ako by to mohlo byť možné, keď vo svete sa šíri choroba, strach, SMRŤ...

            A prečo vlastne spájam tieto 3 naoko nesúvisiace veci do „AKCIE“ ? Pretože každá z nich trvá cca 40 dní. 40 dňový pôst, obdobie po pôrode, tzv šestonedelie má cca 40 dní a pôvodná karanténa v 14 storočí, od ktorej je odvodený názov trvala práve 40 dní (tal. štyridsať- quaranta). Takže verím, že mi tento požehnaný čas 40-tich dní pomôže, aby som sama začala NOVÝ ŽIVOT, aby som tiež bola „Bohu zasvätená“ a hlavne sa zdokonaľovala v LÁSKE k Bohu (pôst) k iným (šestonedelie) a k sebe samej (karanténa). Veď predsa „Milovať budeš Pána, svojho Boha, celým svojim srdcom, celou svojou dušou a celou svojou mysľou a svojho blížneho ako seba samého."

          Milujem seba samú? Viem v tieto dni byť sama so sebou? Ako teda môžem milovať blížneho, keď nemilujem seba ? A ako potom milovať Boha ? Boh je v každom z nás a teraz máme viac času ho objavovať práve v hĺbke svojho srdca ako v šírom svete.